Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικές κινήσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα καλά στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και τα πιθανά αντίμετρα-απάντηση στους δασμούς του Ντόναλντ Τραμπ σε εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, στο προσκήνιο σήμερα. Ανάσα νωρίτερα στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Στο επίκεντρο των επενδυτών σήμερα παραμένουν τα καλύτερα από το αναμενόμενο στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, καθώς και η επιβολή δασμών από τον Αμερικανό Πρόεδρο στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, με τα πιθανά αντίμετρα από τις χώρες που θίγονται.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Brigitte Zypries τόνισε για άλλη μία φορά ότι η απόφαση Τραμπ «βάζει την ελεύθερη οικονομία σε κίνδυνο». Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται για να εξαιρεθούν τα 28 μέλη-κράτη της από τους δασμούς. 

Στο προσκήνιο και η πιθανή συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Στο εταιρικό μέτωπο, η γερμανική εταιρεία ενέργειας Ιnnogy ανακοίνωσε μέτρα περικοπής κόστους. Από άποψη δεδομένων, δημοσιεύονται στοιχεία πληθωρισμού για Δανία και Πορτογαλία, σήμερα. 

Υπό αυτό το κλίμα, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,5% στις 5.297,83 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,4% στις 7.253,62 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ανοδικά κατά 0,8%, στη Μαδρίτη, ο ΙΒΕΧ ενισχύεται 0,7% στις 9,750 μονάδες, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,3% στις 379,54 μονάδες.

«Ανάσα» νωρίτερα και στα ασιατικά χρηματιστήρια. Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 1,3%, ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε με κέρδη 1,65% στις 21.824 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v