Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζική ώθηση στις ευρωπαϊκές αγορές

Οι δεσμεύσεις και τα μηνύματα που έστειλε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ για μείωση δασμών και αύξηση εισαγωγών ανεβάζουν τις ευρωαγορές. Η ομιλία του μείωσε τους φόβους για εμπορικό πόλεμο. Ανοδικά και η Ασία.

Θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, μετά την ομιλία του Κινέζου Πρόεδρου Σι Τζινπίνγκ, που ανακούφισε τις ανησυχίες των επενδυτών για ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Από το Φόρουμ Μποάο της Ασίας, τόνισε ότι το Πεκίνο θα προχωρήσει σε μείωση των δασμών στις εισαγωγές οχημάτων, ενώ θα μειωθούν και οι δασμοί που επιβάλλονται σε μερικά άλλα προϊόντα. Οι μειώσεις θα γίνουν μέσα στο 2018.

«Θα πάρουμε την πρωτοβουλία να αυξήσουμε τις εισαγωγές», τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος προκαλώντας ανακούφιση και στις ασιατικές αγορές, που κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα. 

Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία κατέγραψε άνοδο 0,63% στις 21.815 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης Asia Dow κατέγραψε άνοδο 0,71% στις 3.594 μονάδες.

Επιστρέφοντας στην Ευρώπη, στο εταιρικό μέτωπο οι Randgold και Givaudan δημοσιεύουν οικονομικά στοιχεία σήμερα, ενώ όσο αφορά τα δεδομένα, θα ανακοινωθούν στοιχεία βιομηχανικής παραγωγής για τον Φεβρουάριο, από τη Γαλλία.

Υπό αυτό το κίμα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει θετική κίνηση κατά 0,6% στις 7.238 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,5% στις 23.176 μονάδες, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 επίσης κατά 0,5% στις 377 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 1,08%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v