Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά τριών εβδομάδων οι ευρωπαϊκές αγορές

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανοδος πάνω από 1% για τον DAX. Ισχυρά κέρδη για τις μετοχές πρώτων υλών.

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν υψηλότερα το απόγευμα της Τρίτης, καθώς οι δηλώσεις του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ότι θα μειώσει δασμούς καθησύχασαν τους φόβους των επενδυτών για επικείμενο εμπορικό πόλεμο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,8% στις 378,42 μονάδες. Το επίπεδα αυτό είναι το υψηλότερο από τις 16 Μαρτίου. 

Με κέρδη έκλεισαν όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κινήθηκε 1,1% ψηλότερα στις 12.397 μονάδες, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 1% στις 7.266 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC κατέγραψε άνοδο 0,8% στις 5.307 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB κατέγραψε κέρδη 0,5% στις 23.173 μονάδες, ενώ ο IBEX κινήθηκε ανοδικά 0,2% στις 9.763 μονάδες.

Ράλι πραγματοποίησαν οι μετοχές πρώτων υλών, κλείνοντας με άνοδο 2,7%.

Η μετοχή της Anglo American, έκλεισε με κέρδη 5%, ενώ άνοδο πάνω από 3% σημείωσαν οι BHP Billiton, Arcelormittal και Rio Tinto.

Iσχυρή επίδοση είχαν και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, κλείνοντας με άνοδο 1,9%. Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Porsche και Volkswagen, κοντά στο 4,5%.

Ο τομέας των εταιρειών κοινής ωφέλειας ήταν ο μόνος που βρέθηκε στο «κόκκινο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v