Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι γεωπολιτικοί φόβοι έριξαν τις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς αναθερμαίνονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες. Στο «κόκκινο» έκλεισαν όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια. Άλμα 7,2% για την Tesco.

Με απώλειες έκλεισαν την Τετάρτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω ανησυχιών για μια επικείμενη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.

O Αμερικανός πρόεδρος έστειλε απειλητικό μήνυμα μέσω Twitter, λέγοντας πως η Ρωσία πρέπει να ετοιμάζεται για «ωραίους, νέους και έξυπνους» πυραύλους.

«Οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα έχουν υποχωρήσει, καθώς η γεωπολιτική κατάσταση στην Συρία μπαίνει στο επίκεντρο» ανέφερα αναλυτές της FxPro στο Marketwatch.

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στην πορεία της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ρωσική εμπλοκή στις αμερικάνικες εκλογές, καθώς και στην εμπορική κόντρα των ΗΠΑ με την Κίνα.

O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,59% στις 376 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κινήθηκε 0,8% χαμηλότερα στις 12.293 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε 0,56% στις 5.277 μονάδες. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 0,13% στις 7.257 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο διολίσθησε 0,69% στις 23.012 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX έκλεισε με πτώση 0,25% στις 9.735 μονάδες. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesco πραγματοποίησε άλμα 7,2%. Η άνοδος αυτή ήταν η μεγαλύτερη στον δείκτη Stoxx Europe.

Άνοδο 2,2% σημείωσε η μετοχή της Deutsche Telekom, μετά τα δημοσιεύματα ότι η Sprint και η T-Mobile βρίσκονται και πάλι σε συνομιλίες για πιθανή συγχώνευση. Η γερμανική εταιρεία ελέγχει την T-Mobile.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v