Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές με το βλέμμα στα εταιρικά κέρδη

Τα ισχυρά αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών στο προσκήνιο σήμερα. JP Morgan Chase, Citigroup και Wells Fargo «εγκαινίασαν» τη νέα περίοδο δημοσίευσης στοιχείων. Το αργό σε πορεία για μεγάλα εβδομαδιαία κέρδη.

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το επίκεντρο στα ισχυρά κέρδη από τις αμερικανικές τράπεζες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,4% στις 380 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει θετική κίνηση επίσης κατά 0,5% στις 5.335 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 επίσης κατά 0,2% υψηλότερα, στις 7.272 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 0,8% και βρίσκεται στις 12.514 μονάδες.

Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ κερδίζει 0,5% και φτάνει στις 23.423 μονάδες ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ με άνοδο 0,9% βρίσκεται στις 9.838 μονάδες.

Δυνατά εταιρικά κέρδη

Οι JP Morgan Chase, Citigroup και Wells Fargo «εγκαινίασαν» τη νέα περίοδο αποτελεσμάτων σήμερα. 

Άνοδο 13% στα κέρδη τριμήνου ανακοίνωσε η Citigroup την Παρασκευή, οδηγούμενη από τους χαμηλότερους φόρους και τα μεγαλύτερα έσοδα από την καταναλωτική πίστη. 

H Wells Fargo ανακοίνωσε κέρδη $5,53 δισ. ή 1,12 δολάριο ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο του έτους, υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν κέρδη 1,06 δολάριο ανά μετοχή.

Κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες δημοσίευσε σήμερα η JPMorgan, για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.  Αυξήθηκαν 35%, καθώς η τράπεζα ωφελείται από τα υψηλότερα επιτόκια και τους χαμηλότερους φόρους. Η τράπεζα ανέφερε κέρδη ύψους 8,71 δισ. δολάρια ή 2,37 δολάρια ανά μετοχή.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Volkswagen τοποθέτησε τον Herbert Diess στη θέση του νέου διευθύνοντα συμβούλου, καθώς προχωράει το σχέδιο της αναδιάταξης. 

Οικονομικά data

Το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης με τον υπόλοιπο κόσμο διευρύνθηκε τον Φεβρουάριο, καθώς σημειώθηκε απότομη πτώση των εισαγωγών.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι, προσαρμοσμένες σε εποχικές διακυμάνσεις, εξαγωγές των προϊόντων από την ευρωζώνη υποχώρησαν 2,3% από τον Ιανουάριο, δεύτερο συνεχόμενο μήνα πτώσης.

Ωστόσο, οι εισαγωγές υποχώρησαν περισσότερο – κατά 3,1% - οδηγώντας την ευρωζώνη σε πλεόνασμα ύψους 21 δισ. ευρώ, σε άνοδο από τα 20,2 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, οι τιμές του αργού βρίσκονται σε πορεία για τα μεγαλύτερα εβδομαδιαία κέρδη από τον προηγούμενο Ιούλιο. Η συνεχιζόμενη αστάθεια σε αρκετές χώρες λόγω της συριακού πολέμου και τα μειωμένα παγκόσμια αποθέματα αργού «σπρώχνουν» τις τιμές προς τα πάνω. 

Μικρά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες στα κύρια ασιατικά χρηματιστήρια, αντλώντας στήριξη από την χθεσινή άνοδο της Wall Street. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v