Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στις ευρωαγορές

Οριακά χαμηλότερα κινήθηκε ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600. Απώλειες στα χρηματιστήρια σε Λονδίνο και Παρίσι. Αμετάβλητος ο DAX 30. Άνοδος για πετρέλαιο.

Πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωαγορές παρά την θετική-αρχική- αντίδραση των επενδυτών στη συνάντηση Τραμπ- Κιμ στη Σιγκαπούρη.

Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας υπέγραψαν «ένα πολύ σημαντικό έγγραφο», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, την ανταλλαγή αιχμαλώτων και την δέσμευση των δύο χωρών για εδραίωση ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών. «Αφήνουμε πίσω το παρελθόν, ο κόσμος θα δει μεγάλη αλλαγή,» δήλωσε ο Κιμ. «Αναμένουμε να ξεκινήσει πολύ γρήγορα η διαδικασία αποπυρηνικοποίησης», είπε ο Τραμπ και προσκάλεσε στις ΗΠΑ τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, η διάθεση των Επενδυτών και το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία υποχώρησαν περαιτέρω τον Ιούνιο, φτάνοντας στις -16,1 μονάδες, από -8,2 τον προηγούμενο μήνα και ενώ δημοσκόπηση του Reuters ανέμενε να "προσγειωθεί" στο σημείο των -14 μονάδων.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2012, υπό το βάρος των ανησυχιών για τις επιπτώσεις της κλιμάκωσης των εμπορικών διαφωνιών με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου ZEW, o δείκτης για την τρέχουσα συγκυρία κινήθηκε πτωτικά και διαμορφώθηκε στις 80,6 μονάδες, από 87,4 τον προηγούμενο μήνα και ενώ δημοσκόπηση του Reuters έκανε λόγο για 85 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Daimler ανακαλεί 238.000 οχήματα για να αποσαφηνίσει τη νομιμότητα μη εγκεκριμένου λογισμικού, μετά από αναφορές του γερμανικού υπουργείου Μεταφορών ότι η εταιρεία μπορεί να έχει κάνει χρήση αυτού στην Ευρώπη..

Παράλληλα, η γαλλική Carrefour ενώνει δυνάμεις με τη Google προκειμένου να δώσει ώθηση στις online πωλήσεις.

Στα χρηματιστήρια, ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,11% στις 387 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,43% στις 7.703 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 12.842 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με απώλειες 0,38% στις 5.453 μονάδες.

Στον αντίποδα, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης κατέγραψε άνοδο 0,16% στις 9.914 μονάδες και ο δείκτης MIB του Μιλάνου κινήθηκε με κέρδη 0,15% στις 22.119 μονάδες.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,5% στα 66,07 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.305 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ κινείται υψηλότερα 0,3% έναντι του δολαρίου στο 1,1806 από 1,1770 την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v