Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο «κόκκινο» οι ευρωαγορές υπό το φόβο εμπορικού πολέμου

Η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ οδήγησε αρκετά χαμηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχές. Πτώση πάνω από 1% για τα μεγάλα χρηματιστήρια.

Με μεγάλη πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές τρόμαξαν από τους νέους δασμούς που σχεδιάζουν οι ΗΠΑ έναντι της Κίνας.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλουν δασμούς σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα ύψους 200 δισ. δολαρίων, μετά την αποτυχία των προσπαθειών τους να διαπραγματευτούν μια λύση στην εμπορική διαμάχη.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε σε ανακοίνωση πως οι νέοι δασμοί είναι «απολύτως απαράδεκτοι» και ότι η συμπεριφορά αυτή πλήττει όχι μόνο την Κίνα, αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

«Με την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο να αποτελεί μια σημαντική απειλή για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και σταθερότητα, δεν υπάρχουν νικητές. Οι επενδυτές αναμένεται να διατηρήσουν μια επιφυλακτική στάση για το υπόλοιπο της εβδομάδας» υποστήριξε σε σημείωμα προς τους πελάτες αναλυτής της FXTM.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινήθηκε 1,26% χαμηλότερα στις 381,4 μονάδες, με τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κλείνουν όλα σε αρνητικό έδαφος. 

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 1,53% στις 12.417 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC κινήθηκε 1,48% χαμηλότερα στις 5.353 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 1,3% στις 7.591 μονάδες. 

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο δείκτης FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε με βουτιά 1,57% στις 21.708 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEΧ υποχώρησε 1,57% στις 9.733 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v