Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό 31 ετών η στερλίνα

Οι επενδυτές ανησυχούν πως ένα «σκληρό Brexit» θα πλήξει τις Βρετανικές εξαγωγές και θα οδηγήσει σε έξοδο των ξένων επενδύσεων από τη χώρα.

Κάτω από τα 1,2 δολάρια υποχώρησε η στερλίνα, εν αναμονή της ομιλίας της Τερέζα Μέι την Τρίτη για το Brexit, αλλά και της απόφασης του δικαστηρίου ως προς το αν η πρωθυπουργός της χώρας ή το Κοινοβούλιο έχει την εξουσία να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50.

Οι Sunday Times μετέδωσαν πως η Μέι προετοιμάζεται να αποσυρθεί από το αδασμολόγητο εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αντάλλαγμα να έχει το ελεύθερο να περιορίσει τη μετανάστευση και να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες με άλλες χώρες.

Οι επενδυτές ανησυχούν πως ένα «σκληρό Brexit» θα πλήξει τις Βρετανικές εξαγωγές και θα οδηγήσει σε έξοδο των ξένων επενδύσεων από τη χώρα.

Η στερλίνα υποχωρούσε έως και 1,6% νωρίτερα, στα 1,1986 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από flash crash της 7ης Οκτωβρίου, όταν είχε υποχωρήσει στα 1,1841 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 τουλάχιστον.

Αυτήν την ώρα, το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά 1,01% στο 1,2060 δολάριο.

Το ευρώ επίσης καταγράφει πτώση έναντι του αμερικανικού νομίσματος, κατά 0,48% στο 1,0594 δολάριο.

Ενισχύεται ο δείκτης DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων. Ο δείκτης εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,16%, στις 101,60 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v