Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει πτωτικά το δολάριο με το βλέμμα στη Fed

Tο αμερικανικό νόμισμα διολισθαίνει 0,1% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στο 1,1652 δολάριο/ευρώ.

To δολάριο συνεχίζει να είναι αντιμέτωπο με αντίθετους ανέμους, ενόψει και της διήμερης συνεδρίασης της Fed, με το ευρώ να παραμένει πάνω από το 1,16 δολάριο.

Η τελευταία φορά που το ευρωπαϊκό νόμισμα παρέμεινε πάνω από το επίπεδο αυτό ήταν στις αρχές του 2015.

Την Τρίτη, το δολάριο διολισθαίνει 0,1% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στο 1,1652 δολάριο/ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο δείκτης US Dollar Index, ο οποίος καταγράφει τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, υποχωρεί στις 93,74 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2016.

H Fed αναμένεται να κρατήσει τα επιτόκια αμετάβλητα και το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σε πιθανά σήματα ότι μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια ξανά φέτος.

Δεδομένων των τελευταίων αδύναμων μετρήσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, η αγορά εκτιμά ότι ο τόνος της Fed θα είναι πιο συγκρατημένος και αυτό επιβαρύνει το δολάριο, δήλωσε αναλυτής της OANDA στο CNBC. «Χωρίς τη στήριξη της Fed αυτή τη στιγμή, το δολάριο θα έχει έντονες διακυμάνσεις» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, το γεν κινείται κοντά σε υψηλά μήνα έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να βρίσκεται στα 111 γεν/δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v