Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά δύο εβδομάδων το ευρώ

Το ευρώ ενισχύεται 0,29% έναντι του δολαρίου στο 1,1842, ενώ η στερλίνα υποχωρεί 0,57% στο 1,3147 δολάριο, λόγω του «αδιεξόδου» στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ για το Brexit.

Ανοδικά κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ νωρίτερα σήμερα ανήλθε σε υψηλά δύο εβδομάδων έναντι του δολαρίου αγγίζοντας το 1,1880 δολάριο.

Αυτή τη στιγμή το ευρώ ενισχύεται κατά 0,29% έναντι του αμερικανικού νομίσματος στο 1,1842.

Το νόμισμα έχει λάβει τόνωση από τα ισχυρά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, τα οποία ισχυροποιούν την επιχειρηματολογία για το ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει έναρξη του tapering σε δύο εβδομάδες.

Παράλληλα το κοινό νόμισμα ενισχύεται και 0,4% έναντι της βρετανικής λίρας, αφότου ο Μισέλ Μπαρνιέ επιβεβαίωσε πως οι διαπραγματεύσεις Brexit βρίσκονται σε «κατάσταση αδιέξοδου».

Η στερλίνα βυθίζεται και έναντι του δολαρίου μετά τα σχόλια του ανώτατου Ευρωπαίου διαπραγματευτή και άλλων πηγών από το περιβάλλον των διαπραγματεύσεων, ότι δεν έχει σημειωθεί «καμία απολύτως πρόοδος» στις συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η λίρα υποχωρεί πολύ έναντι του δολαρίου, κατά 0,57% στο 1,3147.

Το δολάριο ενισχύεται, με το δείκτη DXY που παρακολουθεί τις επιδόσεις του να καταγράφει άνοδο 0,28% στις 93,22 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v