Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δύο μηνών το ευρώ

Πίεση στο ενιαίο νόμισμα από τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι μπορεί να απομακρυνθούν οι long θέσεις στο ευρώ. Προβληματισμοί και για τη στάση της ΕΚΤ την Πέμπτη. Ο πληθωρισμός, το Ifo και ο PMI.

Σε χαμηλό δύο μηνών βρίσκεται το ευρώ σήμερα καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων θα μπορούσαν να πιέσουν το νόμισμα χαμηλότερα και να κάνουν τα hedge funds να απομακρυνθούν από τα long στοιχήματα τους.

Παραμένουν επίσης οι προβληματισμοί ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να δώσουν σήμα για πιο προσεκτική στάση στη συνεδρίαση τους την Πέμπτη. Και αυτές κρατούν το νόμισμα χαμηλότερα, αν και πολλοί αναλυτές λένε ότι έχει υποχωρήσει πάρα πολύ.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,2206 δολάριο, αφότου έφτασε στην ασιατική συνεδρίαση στο 1,2185, το πιο χαμηλό σημείο από την 1η Μαρτίου. Έχει υποχωρήσει 3% από το υψηλό του 1,25 που βρέθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Τα στοιχεία του PMI που έδειξαν ότι το πρώτο τρίμηνο οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη είχαν τη χαμηλότερη ανάπτυξη από τις αρχές του 2017, η μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση του πληθωρισμού τον περασμένο μήνα και το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία που υποχώρησε (ξανά), συντελούν στην εικόνα του ευρώ.

Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων ενισχύεται ελαφρώς και παραμένει υψηλά, στα 90,96, κοντά στο πιο καλό σημείο από τον Ιανουάριο του 2012, το δολάριο σε σχέση με το γεν επίσης υψηλά, στα 108,84 γεν, κοντά σε υψηλό δύο μηνών, ενώ η στερλίνα με μικρά κέρδη, φτάνει στο 1,3945 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v