Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προσπάθειες ανάκαμψης των αγορών ευνοούν το ευρώ

Το αίσθημα στην αγορά είναι ακόμη ευάλωτο, σημειώνουν οι αναλυτές. Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται ανοδικά για δεύτερη μέρα, ενώ το δολάριο υποχωρεί, μετά την καλύτερη εβδομάδα από το 2016. Ο πληθωρισμός ανεβάζει τη στερλίνα.

Οι προσπάθειες ανάκαμψης των αγορών ευνοούν το ευρώ

Το ευρώ ενισχύεται σήμερα καθώς τα κέρδη από τις παγκόσμιες αγορές ενθαρρύνουν τους επενδυτές.  Βρίσκεται στο 1,2331 δολάριο με άνοδο 0,3%. Το δολάριο υποχωρεί 0,4% σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα, στα 89,75, απομακρυνόμενο από τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας.

Το αμερικανικό νόμισμα χάνει 0,9% σε σχέση με το γεν και βρίσκεται στα 107,655 γεν ανά δολάριο. «Το αίσθημα στην αγορά είναι ακόμη ευάλωτο», σημείωσε ο Alvin Tan, υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος στη Societe Generale στο Λονδίνο.

Η στερλίνα με ανοδική κίνηση 0,6%, βρίσκεται στο 1,3919 δολάριο, ενισχυμένη από τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παρέμεινε κοντά στα υψηλότερα σημεία των τελευταίων έξι ετών, ενισχύοντας τα στοιχήματα των επενδυτών ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αυξήσει τα επιτόκια ξανά τον Μάιο. 
Το δολάριο Αυστραλίας και Καναδά είναι σχεδόν αμετάβλητα. 

Το ραντ Νότιας Αφρικής ενισχύεται οριακά σε σχέση με το δολάριο καθώς πλησιάζει η ώρα απομάκρυνσης του Πρόεδρου της χώρας, Τζέικομπ Ζούμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v