Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 50 δολάρια η τιμή του Brent

Οι προσδοκίες για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων, οι ενδείξεις για επιβράδυνση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου και η δέσμευση της Σ. Αραβίας να περιορίσει τις εξαγωγές πετρελαίου της, συντηρούν τις τιμές του «μαύρου χρυσού» σε υψηλό οκτώ εβδομάδων.

Παραμένουν κοντά στα υψηλά οκτώ εβδομάδων οι τιμές του πετρελαίου, λόγω των προσδοκιών για μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων και των ενδείξεων για επιβράδυνση στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου.

Τα futures του Brent κινούνται 0,48% υψηλότερα στα 50,44 δολάρια το βαρέλι και του αμερικανικού αργού 0,67% υψηλότερα στα 48,21 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου, τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν σημαντικά την περασμένη εβδομάδα, κατά 10,2 εκατ. βαρέλια, έναντι μείωσης 2,6 εκατ. βαρελιών που ανέμεναν οι αναλυτές.

Εν τω μεταξύ, ανακούφιση στην αγορά προσέφερε και η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας πως θα περιορίσει τις εξαγωγές πετρελαίου της στα 6,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Αύγουστο, σχεδόν 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως λιγότερα από πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v