Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έκτη μέρα πτώσης του αργού - στα 64 δολάρια με απώλειες πάνω από 1%

Το brent υποχωρεί 1% ενώ το αμερικανικό αργό 1,4%. Ακόμη και κάτω από τα 60 δολάρια το «βλέπουν» αναλυτές. Οι μειώσεις έρχονται εν μέσω αναταραχών στις παγκόσμιες μετοχές και πληθωριστικών φόβων. Γιατί υποχωρούν οι τιμές.

Οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν μείωση για έκτη μέρα σήμερα μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του Ιράν να αυξήσει την παραγωγή και το ρεκόρ της αμερικανικής παραγωγής, που προσθέτει ανησυχίες για απότομη αύξηση στις παγκόσμιες προμήθειες.

Βρίσκονται σε πορεία για τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες σε 10 μήνες, ενώ οι μειώσεις έρχονται εν μέσω αναταραχών στις παγκόσμιες μετοχές και πληθωριστικών φόβων.

Το brent με απώλειες 1,05% βρίσκεται στα 64,13 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό με μείωση 1,46% είναι στα 60,26 δολάρια ανά βαρέλι.

Και τα δύο υποχωρούν περισσότερο από 9% από το υψηλό που είχαν στα τέλη Ιανουαρίου. «Είναι ξεκάθαρο ότι το ράλι στην αρχή της χρονιάς δεν ήταν δικαιολογημένο» σημείωσε ο Stephen Brennock της PVM Oil Associates.

«Τα στοιχήματα για περαιτέρω άνοδο στο αργό και τα μεταλλεύματα για παράδειγμα από τα hedge funds έχουν φτάσει σε υπερβολικά bullish επίπεδα», σημειώνει ο Carsten Menke, αναλυτής εμπορευμάτων στην ελβετική τράπεζα Julius Baer.«Βλέπουμε τις τιμές του πετρελαίου να πέφτουν και κάτω από τα 60 δολάρια ανά βαρέλι» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα το μέλος του ΟΠΕΚ, το Ιράν ανακοίνωσε σχέδια για να αυξήσει την παραγωγή μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια κατά τουλάχιστον 700.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ η αμερικανική παραγωγή την τελευταία εβδομάδα έφτασε στο υψηλό των 10,25 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v