Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το αργό μετά από εβδομάδες απωλειών

Το brent, με άνοδο 0,5%, φτάνει στα 72,19 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό, με μικρότερη ενίσχυση, κατά 0,1% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 65,98 δολάρια. Ο εμπορικός πόλεμος και οι συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ηπιες θετικές κινήσεις στις αγορές πετρελαίου σήμερα, μετά από αρκετές εβδομάδες πτώσης.

Οι αρνητικές πιέσεις έρχονται από τις ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, ενώ η θετική επίδραση από την αναμενόμενη πτώση στον εφοδιασμό από το Ιράν, λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.

Το brent – δείκτης για τις διεθνείς τιμές πετρελαίου – με άνοδο 0,5% φτάνει στα 72,19 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) με μικρότερη ενίσχυση, κατά 0,1% τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 65,98 δολάρια.

Την περασμένη εβδομάδα το brent σημείωσε απώλειες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ το WTI για έβδομη, λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας και της αδυναμίας πολλών αναδυόμενων οικονομιών.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα έχουν συνάντηση την Τρίτη και την Τετάρτη, σε χαμηλό πολιτικό επίπεδο, σε μία προσπάθεια να επιλύσουν τον κλιμακούμενο εμπορικό πόλεμο.

Παρ’ όλα αυτά, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, προειδοποίησε το Πεκίνο να μην υποτιμά την απόφαση του Προέδρου Τραμπ, για μάχη «με σκοπό τον περιορισμό των δασμολογικών και μη εμποδίων, για τερματισμό της κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και της αναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογίας».

Ο χρυσός, με ημερήσια κέρδη 0,95%, διαμορφώνεται στα 1.195,50 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v