Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο μετά τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Πτώση άνω του 3% στην τιμή του πετρελαίου. Αυξήθηκαν τα αποθέματα βενζίνης. Μειώθηκαν λιγότερο απ' όσο ανέμεναν οι αναλυτές τα αποθέματα αργού.

Ισχυρές πιέσεις στο πετρέλαιο μετά τα αποθέματα στις ΗΠΑ

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται στην τιμή του πετρελαίου μετά την απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα βενζίνης και της μικρότερης της αναμενόμενης μείωσης στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα η τιμή αργού (WTI) υποχωρεί 3,7% στα 44,73 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή Brent κινείται χαμηλότερα 3,6% στα 46,94 δολ.

Τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 1,66 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα έναντι μείωσης 2,3 εκατ. βαρέλια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ωστόσο το πιο ανησυχητικό για τους αναλυτές είναι η αύξηση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 2,1 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Η αγορά ανέμενε μείωση κατά 837.500 βαρέλια μετά την αύξηση κατά 3,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληγε στις 2 Ιουνίου.

Η δεύτερη διαδοχική εβδομάδα αύξησης των αποθεμάτων βενζίνης στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου δημιουργεί επιπλέον ανησυχίες ότι αυξημένη προσφορά στις ΗΠΑ θα περιορίσει την αποτελεσματικότητα των μέτρων του ΟΠΕΚ για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v