Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω του 2% η απόδοση του ιρλανδικού 10ετούς

Η αναβάθμιση της Ιρλανδίας από τη Fitch οδηγεί σε ιστορικό χαμηλό την απόδοση του 10ετούς ιρλανδικού τίτλου. Παραμένει κάτω του 1% η απόδοση του δεκαετούς bund.

Ανοδικά, μετά από πέντε ημέρες συνεχούς πτώσης, κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών γερμανικών ομολόγων, καθώς η μείωση των γεωπολιτικών εντάσεων σε Ουκρανία και Ιράκ περιορίζουν τη ζήτηση για την σχετική ασφάλεια που προσφέρουν οι τίτλοι σταθερού εισοδήματος.

Σε υψηλότερο οι αποδόσεις των γαλλικών και ολλανδικών ομολόγων, λόγω των σημερινών δημοπρασιών ομολόγων από τις δυο χώρες.

Αντιθέτως, σε ρεκόρ χαμηλό υποχωρούν οι αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων, μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας από την Fitch Ratings σε «A-» από «BBB+».

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού τίτλου ενισχύονταν κατά 4 μ.β., ή 0,04%, στο 0,99%, έχοντας υποχωρήσει στο ιστορικό χαμηλό του 0,951% στις 15 Αυγούστου, ενώ η απόδοση του γαλλικού 10ετούς ενισχύεται κατά 5 μ.β. στο 1,39% και του ολλανδικού κατά 4 μ.β. στο 1,18%.

Στο 1,96% η απόδοση του 10ετούς ιρλανδικού ομολόγου, στο 2,64% του ιταλικού, στο 2,46% του ισπανικού, στο 3,48% του πορτογαλικού, ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου κινείται στο 5,89%.

Άννα Φαλτάιτς [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v