Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος στα yields της ευρωπεριφέρειας

Συνεχίζουν να "τσιμπάνε" τα yields των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας, με την προσοχή στραμμένη στις εξελίξεις στην Ελλάδα. Δημοπρασία ιταλικών ομολόγων αργότερα σήμερα, που θα δείξει τις διαθέσεις των επενδυτών.

Λίγο υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων, εν μέσω φόβων για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη μετά το δημοψήφισμα, κάτι που θα έπληττε τα πιο ευάλωτα κράτη της νομισματικής ένωσης.

Η έκταση των φόβων των επενδυτών θα φανεί αργότερα σήμερα, στη δημοπρασία 5ετών και 10ετών ομολόγων που πραγματοποιεί η Ιταλία, που στοχεύει σε άντληση 5-7 δισ. ευρώ.

Οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων ενισχύονταν έως το 2,44%, των ισπανικών στο 2,42% και των πορτογαλικών στο 3,16%, καταγράφοντας άνοδο 7 μ.β., 7 μ.β. και 8 μ.β. αντίστοιχα, μετά την χθεσινή άνοδο των 20-30 μ.β.

Τα yields των τίτλων της ευρωπεριφέρειας παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα του υψηλού του 7% που είχε καταγραφεί στο αποκορύφωμα της κρίσης το 2012, όμως έχουν διπλασιαστεί από τα ιστορικά χαμηλά στα οποία είχαν υποχωρήσει αμέσως μετά την έναρξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 15,27%, του 5ετούς στο 22,81% και του 3ετούς στο 35%.

Στο 0,76% η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund, στο 0,07% του 5ετούς και στο -0,22% του 2ετούς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v