Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στα ελληνικά ομόλογα μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε

Υψηλότερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, στον απόηχο των δηλώσεων Σόιμπλε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης. Η προσοχή των επενδυτών στραμμένη στις σημερινές ανακοινώσεις Μέι για το Brexit.

Τα ελληνικά ομόλογα υποαποδίδουν έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατικών τίτλων, μετά τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, στη συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε μεταξύ άλλων πως το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας θα είναι παρωχημένο χωρίς τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και πως αν αποχωρήσει το ΔΝΤ, τότε θα πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση και εκ νέου επικύρωση του προγράμματος από τα κοινοβούλια των χωρών-μελών.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 7,14%, του 5ετούς στο 7,31% και του 3ετούς στο 6,63%.

Την ίδια ώρα, σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των άλλων ευρωπαϊκών ομολόγων, με την προσοχή στραμμένη στις σημερινές ανακοινώσεις της Τερέζα Μέι αναφορικά με το Brexit.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,29%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,86%, του ισπανικού στο 1,38% και του πορτογαλικού στο 3,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v