Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βουτιά» 120 μ.β. για το yield του ελληνικού 2ετούς

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτήν του 10ετούς, δείχνοντας την ανησυχία των επενδυτών για τα προβλήματα στη βραχυπρόθεσμη ρευστότητα της Ελλάδας. Υψηλότερα τα yields των ευρωπαϊκών ομολόγων.

Υποχωρούν από το υψηλό οκταμήνου οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά και τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για "κατ' αρχήν συμφωνία" μεταξύ των πιστωτών για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου –που εκτινάχθηκε κατά περισσότερο από 100 μ.β. χθες ξεπερνώντας το 10%- υποχωρεί κατά 120 μονάδες βάσης, στο 8,81% υ ενώ η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται στο 7,49%.

Χθες η Moody’s προειδοποίησε για σειρά πιστωτικών ρίσκων που προκύπτουν από την τελευταία κλιμάκωση των εντάσεων για την αξιολόγηση, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών.

Η απόδοση του 2ετούς τίτλου έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτήν του 10ετούς, δείχνοντας την ανησυχία των επενδυτών για τα προβλήματα στη βραχυπρόθεσμη ρευστότητα στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των υπολοίπων ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς τα ισχυρά κινεζικά οικονομικά στοιχεία και η υπόσχεση του Ντοναλντ Τραμπ για «μεγάλη» ανακοίνωση που θα αφορά τη φορολογία, επανέφεραν τις ανησυχίες για αύξηση του παγκόσμιου πληθωρισμού.

Επιπλέον, η στροφή του Τραμπ στο θέμα της «μιας Κίνας», βοήθησε ώστε να αμβλυνθούν οι ανησυχίες των επενδυτών για τα γεωπολιτικά ρίσκα, οι οποίοι στρέφονται σήμερα σε τοποθετήσεις υψηλότερου ρίσκου, όπως οι μετοχές.

Βέβαια, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη –και των νέων ανησυχιών για την Ελλάδα- οι πωλήσεις γερμανικών ομολόγων είναι περιορισμένες.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς bund κινείται στο 0,32%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,24%, του πορτογαλικού στο 4,06%, του ισπανικού στο 1,65% και του γαλλικού στο 1,02%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v