Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από το 9% το ελληνικό 2ετές

Η εξέλιξη της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, ενόψει της έναρξης του εκλογικού κύκλου στην Ευρώπη, προβληματίζουν τους επενδυτές στην αγορά ομολόγων.

Οι εξελίξεις σε Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στις αγορές ομολόγων.

Όπως σημειώνει το Reuters, η αρχική αισιοδοξία πως περιορίστηκαν οι διαφορές ΔΝΤ-ΕΕ αναφορικά με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μετριάστηκε, ενώ ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε χθες Κυριακή πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα πρέπει να εγκρίνουν γρήγορα την αξιολόγηση, προειδοποιώντας για αστάθεια στην ευρωζώνη αν δεν κλείσει το θέμα.

Η απόδοση του ελληνικού 2ετούς ομολόγου κινείται πάνω από το 9%, στο 9,09% μετά το μεσημέρι, από 8,7% νωρίτερα. Η απόδοση του 10ετούς ενισχύεται στο 7,5%. 

Εν τω μεταξύ, υψηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών κρατικών τίτλων, μετά τις πληροφορίες ότι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Ματέο Ρέντσι θα ξεκινήσει διαδικασία αλλαγής ηγεσίας του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε επίσπευση της διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Αυτά έρχονται να εντείνουν την αβεβαιότητα που ήδη επικρατεί στην αγορά ομολόγων, κυρίως ενόψει των εκλογών στη Γαλλία, όπου η επικεφαλής του ακροδεξιού, ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Μαρίν Λε Πεν εμφανίζει δυνατές δημοσκοπικές επιδόσεις.

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 2,28%, του πορτογαλικού στο 4,07%, του ισπανικού στο 1,7% και του αντίστοιχου γερμανικού bund στο 0,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v