Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 9,87% το yield του ελληνικού 2ετούς ομολόγου

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση "στέλνουν" το spread ελληνικών-γερμανικών ομολόγων στις 737 μ.β., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Νευρικότητα στις αγορές εν όψει των εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και ενδεχομένως Ιταλία.

Υπό πίεση παραμένουν τα ελληνικά ομόλογα, καθώς παραμένει το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ενώ επανέρχονται τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, το spread μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών δεκαετών ομολόγων έχει διευρυνθεί στις 737 μ.β., από περίπου 640 μ.β. στις 25 Ιανουαρίου, λόγω του αδιεξόδου αυτού.

Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού τίτλου διαμορφώνεται στο 7,76% και του 2ετούς στο 9,87%.

Εν τω μεταξύ, το spread μεταξύ των αμερικανικών και γερμανικών 10ετών ομολόγων κινείται κοντά σε υψηλό ενός μήνα, λόγω τη διαφοροποίηση της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών ΗΠΑ και Ευρώπης, αλλά και των πολιτικών ρίσκων στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως οι επερχόμενες εκλογές σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία (και ενδεχομένως Ιταλία) συντηρούν το ενδιαφέρον των επενδυτών για «ασφαλή» κρατικά ομόλογα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ.

Η απόδοση του 10ετους γερμανικού bund κινείται στο 0,37%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,24%, του ισπανικού στο 1,66% και του πορτογαλικού στο 4,07%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v