Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 5,3% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου

Μετά την επιτυχημένη έκδοση της Ελλάδας χθες, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed, εν αναμονή ενδείξεων για τη μελλονική αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, μετά από τρία χρόνια, συμβάλλει στη βελτίωση του κλίματος έναντι της ευρωζώνης, καθώς φαίνεται πως πλέον υπάρχει ένας παράγοντας ρίσκου λιγότερος, ενώ η προσοχή των επενδυτών είναι σήμερα στραμμένη στη Fed.

Η Ελλάδα βγήκε επιτυχώς χθες στην αγορά, κάνοντας ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την οικονομική ανεξαρτησία της όταν λήξει το πρόγραμμα διάσωσής της του χρόνου, σχολιάζει το Reuters.

«Η Ελλάδα ήταν μια απομονωμένη περίπτωση τα τελευταία χρόνια, όμως οι επενδυτές αισθάνονται κάποια ανακούφιση που έχουμε έναν παράγοντα ρίσκου λιγότερο στην ευρωζώνη», σημείωνε ο αναλυτής της DZ Bank, Christian Lenk.

Η απόδοση του 2ετούς ελληνικού τίτλου κινείται στο 3,34% και του 10ετούς στο 5,3%.

Εν τω μεταξύ, οι αποδόσεις των υπόλοιπων ομολόγων της ευρωζώνης κινούνται λίγο χαμηλότερα αλλά κοντά στα υψηλά εβδομάδας, εν αναμονή της συνεδρίασης της Fed, με τους επενδυτές να εκτιμούν πως στις ανακοινώσεις θα υπάρξουν στοιχεία ως προς τον ρυθμό της μελλοντικής αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,54%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,09%, του πορτογαλικού στο 2,93% και του ισπανικού στο 1,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v