Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλά εβδομάδων οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων

Η απόφαση της Fed να ξαναυξήσει τα επιτόκια φέτος και να αρχίσει να ελαττώνει τον ισολογισμό πίεσε ανοδικά τις αποδόσεις των Treasuries, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τα ομόλογα της ευρωζώνης.

Υψηλά εβδομάδων αγγίζουν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης, ενώ η απόδοση του Bund βρίσκεται στα υψηλότερά της από τις αρχές Αυγούστου, λόγω της ανακοίνωσης της Fed για άλλη μια άνοδο στα επιτόκια τη φετινή χρονιά και σταδιακή συρρίκνωση του τεράστιου ισολογισμού, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας ώθησε την απόδοση των διετών Treasuries στα υψηλότερά τους από τον Νοέμβριο του 2008, αλλά και την απόδοση του 10ετούς τίτλου στο υψηλό έξι εβδομάδων του 2,89%.

Αμέσως ακολούθησε το χρέος της ευρωζώνης με όλους τους τίτλους να εμφανίζουν άνοδο 3-4 ποσοστιαίων μονάδων, καθώς τα κρατικά ομόλογα των μεγάλων ανεπτυγμένων οικονομιών τείνουν να κινούνται παράλληλα διότι οι επενδυτές μετατοπίζονται απόν τον έναν τίτλο στον άλλο.

Η απόδοση του γερμανικού Bund διαμορφώνεται στο 0,472%, του ιταλικού 10ετούς χρέους στο 2,19% και του γαλλικού στο 0,761%. Το πορτογαλικό 10ετές ομόλογο αποδίδει 2,461% και το ισπανικό 1,617%.

Στην ελληνική αγορά, ο διετής τίτλος αποδίδει 2,993%, ο πενταετής 4,509% και ο 10ετής 5,567%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v