Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι αποδόσεις των Ισπανικών ομολόγων

Οι επενδυτές ευελπιστούν πως η κυβέρνηση της Καταλονίας θα πιεστεί ώστε να κάνει πίσω στο θέμα της κήρυξης ανεξαρτησίας της περιοχής. Αμετάβλητη η αξιολόγηση της Ισπανίας από την DBRS.

Σε χαμηλό μιας εβδομάδας υποχωρεί το κόστος δανεισμού της Ισπανίας, καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν πως η Καταλονία θα κάνει ένα βήμα πίσω από την μονομερή διακήρυξη της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία.

Η μεγαλύτερη του αναμενόμενου συμμετοχή στις διαδηλώσεις στη Βαρκελώνη υπέρ της παραμονής της Καταλονίας στην Ισπανία, εντείνουν τις πιέσεις προς την τοπική κυβέρνηση να κάνει πίσω, ενώ η υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γαλλίας δήλωσε πως δεν θα αναγνωριστεί μια ανεξάρτητη Καταλονία, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως στην περίπτωση απόσχισης, η Καταλονία θα βρεθεί αυτομάτως εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ανακούφιση στους επενδυτές έδωσε και η ανακοίνωση της DBRS, η οποία διατήρησε αμετάβλητη στο Α την αξιολόγηση της Ισπανίας.

Η απόδοση του 10ετούς ισπανικού ομολόγου κινείται στο 1,63%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 2,15%, του πορτογαλικού στο 2,39%, ενώ του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,45%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 5,61%, του 5ετούς στο 4,63% και του 2ετούς στο 3,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v