Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάτω του 4% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Κάτω του 2% υποχώρησε η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου, ενώ του 10ετούς κινείται χαμηλότερα του 4%. Επανέρχονται οι πολιτικές ανησυχίες στην Ιταλία. Εν αναμονή της "ετυμηγορίας" της Fitch τα πορτογαλικά ομόλογα.

Συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, που κινούνται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2006.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχωρεί στο 3,99%, του 5ετούς στο 3,3% ενώ του 2ετούς κινήθηκε προς στιγμήν στο 1,98%, για να σταθεροποιηθεί λίγο αργότερα στο 2,01% .

Εν τω μεταξύ, υπό πίεση βρίσκονται τα ιταλικά ομόλογα, καθώς η προσοχή στρέφεται εκ νέου στα πολιτικά ρίσκα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, εν όψει των εκλογών που ενδεχομένως θα διενεργηθούν τον Μάρτιο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η Πορτογαλία, καθώς σήμερα αναμένεται αναβάθμιση της αξιολόγησης της χώρας από την Fitch.

Μάλιστα, η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού τίτλου κινείται χαμηλότερα του αντίστοιχου ιταλικού για πρώτη φορά από τις αρχές του 2010.

Στο 1,77% η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, στο 1,76% του πορτογαλικού, στο 1,42% του ισπανικού, ενώ του 10ετούς γερμανικού bund διαμορφώνεται στο 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v