Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στην αγορά ομολόγων

Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας την Παρασκευή από την S&P κρατά τους ισπανικούς τίτλους κοντά στο χαμηλό 15 μηνών, με τους επενδυτές να μην δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σύλληψη του Καταλανού πρώην ηγέτη.

Σε λίγο υψηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, με τους ιταλικούς τίτλους να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω των ενδείξεων ότι το αντισυστημικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η αντιμεταναστευτική Λέγκα ίσως διερευνήσουν το ενδεχόμενο συμμαχίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, η αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ισπανίας την Παρασκευή από την S&P κρατά τους ισπανικούς τίτλους κοντά στο χαμηλό 15 μηνών, με τους επενδυτές να μην δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σύλληψη του Καταλανού πρώην ηγέτη Κάρλες Πουτζδεμόν.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,38%, του 7ετούς στο 4,01%, του 5ετούς στο 3,58% και του μονοετούς στο 1,54%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,53%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,89%, του ισπανικού στο 1,25% και του πορτογαλικού στο 1,72%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v