Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά yields

Στέλεχος της ΕΚΤ δήλωσε πως ο πληθωρισμός της ευρωζώνης μπορεί να παραμείνει χαμηλότερος του αναμενόμενου, ακόμα και αν η ανάπτυξη είναι εύρωστη, και ως εκ τούτου η ΕΚΤ θα πρέπει να δείξει υπομονή σε ό,τι αφορά τον τερματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον ισπανικό πληθωρισμό, ο οποίος ήταν χαμηλότερος των εκτιμήσεων (στο 1,3% τον Μάρτιο έναντι του 1,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές), αλλά και τις νέες δηλώσεις στελέχους της ΕΚΤ για τον πληθωρισμό και το QE.

Ο Ερκι Λιικάνεν δήλωσε πως ο πληθωρισμός της ευρωζώνης μπορεί να παραμείνει χαμηλότερος του αναμενόμενου ακόμα και αν η ανάπτυξη είναι εύρωστη, και ως εκ τούτου η ΕΚΤ θα πρέπει να δείξει υπομονή σε ό,τι αφορά τον τερματισμό της ποσοτικής χαλάρωσης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού bund κινείται στο 0,52%, του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,89%, του ισπανικού στο 1,23% και του πορτογαλικού στο 1,67%.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,4%, του 7ετούς στο 4,03%, του 5ετούς στο 3,59% και του μονοετούς στο 1,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v