Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 4,6% υποχωρεί η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την καθοδική πορεία και των ιταλικών αλλά και τις θετικές κινήσεις στο χρηματιστήριο του Μιλάνου. Επανέρχεται το σενάριο για νέο κύκλο συζητήσεων για να αποφευχθούν οι εκλογές στην Ιταλία.

Υποχωρούν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων μετά την πιο σταθεροποιητική εικόνα των ιταλικών αγορών και την υποχώρηση των αποδόσεων στα ιταλικά ομόλογα.

Η απόδοση του 5ετούς διαμορφώνεται στο 3,77% από 3,92% χθες, του 7ετούς στο 4,21% από 4,51% και του 10ετούς στο 4,60% από 4,64% νωρίτερα.

Η εικόνα στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας

Ελπίδες για ένα νέο κύκλο συζητήσεων προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση και να αποφευχθεί η προκήρυξη εκλογών έχουν βοηθήσει τα ιταλικά asset να «αναπνεύσουν». 

Ο Luigi Di Maio, ηγέτης των Πέντε Αστέρων χθες βράδυ άνοιξε παράθυρο για επανεκκίνηση των συζητήσεων με τη Λίγκα προκειμένου να αποφευχθούν οι κάλπες.

«Υπάρχει πλειοψηφία. Αν θέλουμε να λύσουμε την κρίση και να διασφαλίσουμε τις αγορές ας ξεκινήσουμε την κυβέρνηση που ήδη έχει καθαρή πλατφόρμα», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Παράλληλα εγκατέλειψε την θέση ότι θα ασκήσει δίωξη στον πρόεδρο Ματαρέλα, όπως είχε απειλήσει το βράδυ της Κυριακής. Από την άλλη πλευρά πάντως, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λίγκας, Ματέο Σαλβίνι, καλεί σε νέες εκλογές «το συντομότερο δυνατό».

Υπό αυτό το κλίμα, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,03% από 3,09% ενώ αυτή του ιταλικού 2ετούς περνάει κάτω από το 2%, στο 1,99% - χθες έφτασε στο 2,42%.

Την ίδια ώρα, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύεται στο 0,31% από 0,25%, ενώ του ισπανικού 10ετούς σημειώνει θετική κίνηση, στο 1,63% από 1,60%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς Treasury κινείται ανοδικά, στο 2,84%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v