Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα όρια του 4% το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Περαιτέρω υποχώρηση για τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων. Η αγορά επικεντρώνεται στα πολιτικά θέματα ενόψει Συνόδου της ΕΕ και τα δημοσιεύματα για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν επιπτώσεις στις αποδόσεις και τα spreads, τονίζουν αναλυτές.

Στα όρια του 4% το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Πτωτικά κινούνται και σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να προσεγγίζει το ψυχολογικό όριο του 4%. Αυτή την ώρα, κινείται στο 4,03%.

Η απόδοση του 7ετούς σημειώνει μικρή πτώση στο 3,66% ενώ του 5ετούς υποχωρεί στο 3,23% από 3,25% χθες.

Εν τω μεταξύ, σε χαμηλό ενός μήνα υποχωρούν οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, καθώς η διαμάχη για τη μεταναστευτική πολιτική του κυβερνητικού συνασπισμού εντείνεται, αυξάνοντας τις ανησυχίες για πρόωρες εκλογές στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Τέσσερις ώρες συνομιλιών αργά το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ και των συντηρητικών συμμάχων της από τη Βαυαρία δεν έφεραν αποτέλεσμα, λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι είναι επίσης διχασμένοι για το θέμα.

«Η αγορά επικεντρώνεται σε αυτά τα πολιτικά θέματα ενόψει της Συνόδου της ΕΕ και τα δημοσιεύματα για κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν επιπτώσεις στα ομόλογα και τα σπρεντ», σημειώνει ο Christoph Rieger, υπεύθυνος στρατηγικής της Commerzbank.

«Ο κόσμος πίστευε πως ότι και να γίνει, τα δύο κόμματα θα παραμείνουν μαζί, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να το επιβεβαιώνει».

Η απόδοση του 10ετούς Bund υποχωρεί στο 0,31%, κοντά στο χαμηλό μήνα που έφτασε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι αποδόσεις των ομολόγων του μπλοκ είναι 1-4 μονάδες βάσης χαμηλότερα. Του ισπανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,36%, ενώ του ιταλικού 10ετούς στο 2,87%.

Η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί στο 2,84%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v