Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβαίνει η Wall Street, βουτά το πετρέλαιο

Η προοπτική διπλωματικής λύσης στην Συρία προσθέτει στα χθεσινά κέρδη της Wall. Ευνοϊκά και τα στατιστικά από Κίνα. Στο επίκεντρο τα νέα iPhone της Apple και οι νεοεισερχόμενες μετοχές του Dow. Χάνει 3% το πετρέλαιο και $24 ο χρυσός.

Πρόσθετα κέρδη αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την δυναμική χθεσινή άνοδο, χάρη στα ευνοϊκά στατιστικά μεγέθη από την Κίνα και τις ελπίδες ότι μπορεί να αποτραπεί η στρατιωτική επέμβαση στην Συρία. Αυτή η εξέλιξη ασκεί έντονες πιέσεις ασκεί στην τιμή του πετρελαίου, που υποχώρησε ως 3%.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος τίθεται και η «έξοδος» από τον δείκτη Dow των μετοχών των Bank of America, H-P, Alcoa, με την παράλληλη είσοδο των Goldman Sachs, Visa, Nike.

Αναμένεται επίσης αποκάλυψη των νέων μοντέλων iPhone από την Apple Inc.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,66% στις 15.162 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,56% στις 1.681 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,43% υψηλότερα στις 3.722 μονάδες.

Η πλέον αισιόδοξη εξέλιξη της ημέρας είναι η προοπτική αποφυγής της στρατιωτικής παρέμβασης στην Συρία, που ώθησε τα ευρωπαϊκά και τα ασιατικά χρηματιστήρια στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών και πλέον, με εκτίναξη σχεδόν 8% στην αγορά του Ντουμπάι.

Η Wall Street αντέδρασε από χθες με δυναμική άνοδο στην προοπτική αυτή, με τον Dow να εμφανίζει την καλύτερη άνοδο οκτώ εβδομάδων.

Αντιθέτως, σημαντικές είναι οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου και του χρυσού. Το συμβόλαιο Οκτωβρίου του πετρελαίου υποχωρεί 2,8% στα 107,58 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου του χρυσού χάνει αυτή την ώρα 24 δολάρια ή 1,8% στα 1.362 δολάρια ανά ουγκιά στο New York Mercantile Exchange.

Θετική επίδραση έχουν στις χρηματιστηριακές συναλλαγές τα καλά στατιστικά από την Κίνα, όπου η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 9,7% και οι λιανικές πωλήσεις 13,4%.

Η Apple ενισχύεται ελαφρώς ενόψει συνεδρίου όπου αναμένεται να αποκαλυφθούν δύο νέα μοντέλα iPhone.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v