Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στη Wall με τα macro στο προσκήνιο

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στη Wall, μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Πτώση πάνω από 1% για το χρυσό. Απώλειες και για το πετρέλαιο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρούν οι αποδόσεις των treasuries.

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed την επόμενη εβδομάδα και την πιθανή μείωση του QE.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,38% στις 15.360 μονάδες, ο Νasdaq κερδίζει 0,03% στις 3.717 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,21% υψηλότερα στις 1.687 μονάδες.

Χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών διαμορφώθηκε η μέτρηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, παρά την αύξηση της ζήτησης για αυτοκίνητα και άλλα μεγάλα πάγια αγαθά.

Ειδικότερα, αυξήθηκαν κατά μόλις 0,2% τον Αύγουστο, έναντι αύξησης 0,4% τον προηγούμενο μήνα και προβλέψεων για άνοδο κατά 0,4%.

Στις 76,8 μονάδες υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δείκτη που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν.

Οι αναλυτές του Reuters προέβλεπαν πως η καταναλωτική εμπιστοσύνη θα υποχωρήσει οριακά στις 82 μονάδες, από 82,1 τον Αύγουστο.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο υποχωρεί 0,61% στα 107,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει απώλειες 1,40% στα 1.312 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1.33.

Ανοδικά κινούνται τα αμερικάνικα ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί 1,5 μονάδα βάσης στο 2,9%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Barrick Gold υποχωρεί 2,6% και της Cliffs Natural Resources 5%, ακολουθώντας την πτώση στην τιμή του χρυσού.

Άνοδο 1,9% σημειώνει η μετοχή της Intel, καθώς η Jefferies αύξησε την σύσταση της σε “buy” από “hold”.

Αύξηση 3% καταγράφει η μετοχή της Safeway, καθώς η Credit Suisse αναβάθμισε την σύσταση της αλυσίδας supermarket σε "buy" από "οutperform".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v