Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στην Wall Street υπό "βροχή" εταιρικών Q3

Τα θετικά πρόσημα επιστρέφουν στην Wall Street μετά την χθεσινή διόρθωση. Πληθώρα αποτελεσμάτων τριμήνου, με Ford, Microsoft, Amazon στο επίκεντρο. Ευνοϊκή εικόνα από το στατιστικό μέτωπο. Στο $1,38 το ευρώ, ανακτά τα $1.340 ο χρυσός.

Ανάκαμψη καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ακολουθώντας το ευνοϊκό χρηματιστηριακό κλίμα που δημιούργησαν από νωρίς στις διεθνείς αγορές τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση.

Σημαντικές αλλά μικτές επιδράσεις έχουν και πολλές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου μεγάλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων Ford Motor και Microsoft.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 15.496 μονάδες, ο S&P κινείται 0,26% υψηλότερα στις 1.751 μονάδες, κοντά στο ιστορικό ρεκόρ του, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,51% στις 3.927 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ, υπό την επίδραση των μικτών αποτελεσμάτων κερδοφορίας τριμήνου Q3.

Σήμερα στο επίκεντρο βρίσκονται τα αποτελέσματα της Ford (+3,8%), της Colgate-Palmolive, καθώς και των Microsoft και Amazon.com μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και πολλών ακόμη κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε ελαφρώς τον Αύγουστο στα 38,8 δισ. δολ. από 38,6 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων επιδόματος ανεργίας μειώθηκε κατά 12.000 την περασμένη εβδομάδα καθώς στα ταμεία εμφανίστηκαν 350.000 νέοι άνεργοι.

Στις υπόλοιπες αγορές, μικτή είναι η εμφάνιση των μετάλλων, με τον χρυσό να ενισχύεται πάνω από τα 1.340 δολ. ανά ουγκιά.

Το ευρώ ενισχύεται στα υψηλότερα επίπεδα 2ετίας έναντι του δολαρίου στο $1,38 (+0,2%).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v