Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν οι αγοραστές στη Wall Street

Τα καλά αποτελέσματα των Coca Cola (+3,7%) και Johnson & Johnson (+2,1%) οδήγησαν σε κέρδη τη Wall για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Προβληματίζει η νέα ένταση στην Ουκρανία. Ισχυρές πιέσεις στο χρυσό. Πτώση και για πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Σε θετικό έδαφος γύρισε η Wall Street μία ώρα πριν το πέρας της συνεδρίασης με στήριξη από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα των Coca Cola και Johnson & Johnson.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,55% στις 16.262,44 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 0,68% στις 1.842,98 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,29% στις 4.034,16 μονάδες.

Νωρίτερα οι δείκτες στη Wall υποχωρούσαν σημαντικά – ο Dow έχανε έως και 110 μονάδες- εξαιτίας της κλιμακούμενης έντασης στο ουκρανικό μέτωπο.

Ειδικότερα, νωρίς το απόγευμα το Bloomberg ανέφερε σε δημοσίευμά του ότι Ρωσικά στρατεύματα εντοπίστηκαν σε εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας. Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στις χρηματιστηριακές αγορές με τη Wall να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος παρά τα καλά εταιρικά αποτελέσματα των Coca Cola και Johnson & Johnson.

Νωρίτερα διεθνή πρακτορεία μετέδιδαν ότι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση εναντίον αυτονομιστών στο αεροδρόμιο στην πόλη Κραματόρσκ. Kατά τη διάρκεια της επιχείρησης -σύμφωνα με πληροφορίες- σκοτώθηκαν τέσσερις ρωσόφιλοι αυτονομιστές.

Στο χρηματιστήριο της Ρωσίας ο δείκτης RTS "βούλιαξε" 3,1% και ο δείκτης MICEX 2.64%. Αντίστοιχα το ουκρανικό χρηματιστήριο υποχώρησε 2,93%.

Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, τα στοιχεία μεταποίησης Απριλίου προβλημάτισαν τους επενδυτές.

Αναλυτικά ο δείκτης μεταποίησης Empire υποχώρησε αισθητά τον Απρίλιο στο 1,3 από 5,6 τον προηγούμενο μήνα, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 8 μονάδες. Σημειώνεται ότι κάθε μέτρηση άνω του μηδενός σημαίνει ανάπτυξη του κλάδου.

Επιπλέον η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen υποστήριξε σε σημερινή της ομιλία ότι οι ενδεχομένως οι τράπεζες να χρειάζονται επιπλέον μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ενισχυθούν κεφαλαιακά ώστε να αντιμετωπίσουν κινδύνους σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν οι εισηγμένες Coca Cola και Johnson & Johnson.

Αναλυτικά η μετοχή της Coca Cola ενισχύθηκε 3,7% καθώς οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αντίστοιχα και ο τίτλος της Johnson & Johnson κινήθηκε ανοδικά 2,1% καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 35% ενώ η διοίκηση αναβάθμισε και τις προβλέψεις κερδοφορίας για το έτος.

Επιπλέον η μετοχή της Zebra Technologies ενισχύθηκε 0,8% μετά την ανακοίνωση εξαγοράς μονάδας της Motorola Solutions Inc. έναντι 3,45 δισ. δολ.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 4,16 δολ. με πτώση 6,7% και αντίστοιχα το δικαίωμα της Coca Cola HBC υποχώρησε οριακά 0,1% στα 25 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε για τρίτη διαδοχική ημέρα έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3797. Επιπλέον το δολάριο κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 101,86 γεν.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,62%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,5% στα 103,56 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 1,85% στα 1.303 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v