Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: «Εχασε» ξανά τις 17.000 μονάδες ο Dow

Απώλειες κατέγραψε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Προβλημάτισαν τους επενδυτές τα αποτελέσματα των εισηγμένων και η υποβάθμιση των εκτιμήσεων από την Visa. Ηπιες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο. Υποχωρεί το ευρώ.

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street με τα αποτελέσματα της Amazon και την περικοπή εκτιμήσεων από την Visa να προκαλούν ανησυχία στην αγορά. Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 16.961 μονάδες με απώλειες 0,72%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,49%, στις 4.450 μονάδες. Απώλειες 0,50% για τον S&P, που έκλεισε στις 1.978 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση ο Dow υποχώρησε 0,8%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,4%. Σταθεροποιητικά (+0,01%) κινήθηκε o S&P.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ρόλο κλειδί διαδραμάτισαν τα εταιρικά κέρδη και όχι οι γεωπολιτικές εξελίξεις, σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι επενδυτές "παρατηρούν" τα guidance των εισηγμένων και οι νέες εκτιμήσεις της Visa ίσως αποτελούν σημάδι ότι ορισμένες εταιρίες θα πιεστούν το β΄ εξάμηνο.

Η μετοχή της Visa κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 3% καθώς η εταιρία υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για την αύξηση των φετινών εσόδων της.

Στο κόκκινο και η Amazon.com με την εταιρία να καταγράφει ζημιές 127 εκατ. δολαρίων το β΄ τρίμηνο έναντι 3 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πτώση και για την Pandora Media καθώς η εταιρία διεύρυνε τις ζημιές της το β΄ τρίμηνο.

Αντίθετα άνοδο σημείωσε η Baidu που κατέγραψε αύξηση στα μεγέθη β΄ τριμήνου. Σταθεροποιητικά κινήθηκαν τα Starbucks παρά το γεγονός ότι η εισηγμένη ανακοίνωσε αύξηση 23% στην κερδοφορία της.

Από τον δείκτη Dow απώλειες σημείωσαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των Chevron, Exxon Mobil, Goldman Sachs. Στον αντίποδα άνοδο κατέγραψαν Cisco και ΑΤ&Τ.

Οι επενδυτές φάνηκε να αγνοούν τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία. Συγκεκριμένα οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν 0,7% τον Ιούνιο σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Οι αναλυτές του Marketwatch περίμεναν ότι οι παραγγελίες καταναλωτικών αγαθών θα αυξηθούν 0,2%. Σημειώνεται ότι τον Μάιο είχαν υποχωρήσει 1%.

Εν τω μεταξύ σταθεροποιητικά διαμορφώθηκε η τιμή του πετρελαίου, διαμορφούμενη στα 101 δολάρια ανά βαρέλι. Ο χρυσός κέρδισε 1%, στα 1.306 δολάρια ανά ουγκιά. Απώλειες κατέγραψε το ευρώ έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,34.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας κέρδιζε 1,4%, στα 3,4 δολάρια.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v