Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νηνεμία στην Wall Street μετά το 4ήμερο "ράλι"

Ηρεμη, σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στην Wall Street, μετά την δυναμική θετική αντίδραση των προηγούμενων συνεδριάσεων. Πλήθος Q3 και στατιστικές ανακοινώσεις στο επίκεντρο. Συνεχίζεται η "δειλή" ανάκαμψη του πετρελαίου.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά την 4ήμερη δυναμική ανάκαμψη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ΄ τριμήνου από μεγάλες εισηγμένες, καθώς και μακροοικονομικά μεγέθη που δημιουργούν εικόνα για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας και τις τάσεις στα επιτόκια.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 16.610 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,09% στις 1.943 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,03% στις 4.420 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street απεκόμισαν σημαντικά κέρδη στην χθεσινή συνεδρίαση, χάρη στα καλά αποτελέσματα μεγάλων εισηγμένων, κυρίως από τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο δείκτης S&P 500 συγκέντρωσε κέρδη 4,2% στις 4 τελευταίες συνεδριάσεις κι έκλεισε χθες υψηλότερα τόσο από τον μέσο κυλιόμενο όρο 14 ημερών όσο και 200 ημερών, γεγονός που υποδεικνύει βελτιούμενη βραχυπρόθεσμη τάση.

Ο δείκτης Nasdaq είχε την καλύτερη ημερήσια άνοδο σε δύο χρόνια, χάρη στην εκτίναξη της Apple και βιοτεχνολογικών μετοχών.

Τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Η Yahoo και η Broadcom ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Η Boeing, η Dow Chemical, η Boston Scientific, η Biogen Idec και η Xerox περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα Q3.

Κατά τα λοιπά, η Tesla Motors υποχωρεί 1% κατόπιν της πώλησης από την Daimler του μεριδίου 4% στην αμερικανική εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Από το στατιστικό μέτωπο, με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τα στοιχεία για τις πληθωριστικές πιέσεις, που θα «κρίνουν» σε μεγάλο βαθμό το ποτε θα αρχίσει η Federal Reserve να αυξάνει τα επιτόκια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών αυξήθηκε 0,1% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ενώ στο 12μηνο ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο 1,7%.

Στις υπόλοιπες αγορές, στα ασιατικά χρηματιστήρια διατηρήθηκαν οι τάσεις ανάκαμψης, με τον δείκτη
Nikkei στο Τόκιο να κλείνει 2,6%.

Στις ευρωαγορές η εικόνα είναι σταθεροποιητική, μετά την ανάκαμψη που ενέπνευση η φήμη πρόσθετων παρεμβάσεων της ΕΚΤ στις αγορές.

Διορθωτικά κινείται η τιμή του χρυσού και το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου «χάνει» $6 στα 1.246 δολ. ανά ουγκιά.

Το πετρέλαιο διατηρεί τάσεις ανάκαμψης. Το συμβόλαιο του μαύριου χρυσού κερδίζει 0,53% στα 82,92 δολ. ανά βαρέλι.

Η ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου ενισχύει τις αναδυόμενες αγορές που εμφανίζουν κέρδη επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v