Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Wall Street λόγω macro

Τα μετριοπαθή στατιστικά για την αμερικανική οικονομία πιέζουν ελαφρώς διορθωτικά και σήμερα την Wall Street. Περιορίζονται οι όγκοι συναλλαγών ενόψει αργιών. Σε χαμηλό 4ετίας η τιμή πετρελαίου, όλα τα βλέμματα στην σύνοδο OPEC.

Ο «λόξυγγας» στην αμερικανική ανάκαμψη που έδειξαν τα στατιστικά στοιχεία, πιέζει χαμηλότερα τους δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου οι όγκοι των συναλλαγών περιορίζονται ενόψει της αργίας για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,01% στις 7.817 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,07% στις 2.068 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,13% υψηλότερα στις 4.760 μονάδες.

Οι δείκτες της Wall Street έκλεισαν χθες με ελαφρά διόρθωση από τα προηγούμενα ρεκόρ, με τις συναλλαγές ήδη περιορισμένες ενόψει της αργίας της Πέμπτης. Την Παρασκευή το αμερικανικό χρηματιστήριο θα ολοκληρώσει νωρίτερα την συνεδρίαση.

Σήμερα τα οικονομικά στοιχεία ευνοούν την συνέχιση της διόρθωσης. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν πάνω από τις 300.000 την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ για πρώτη φορά από τις αρχές Σεπτεμβρίου δείχνοντας ότι προφανώς εμφανίζεται κάποια μικρή επιβράδυνση στους ρυθμούς προσλήψεων στην αμερικανική οικονομία.

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν 0,2% τον Οκτώβριο, τον πρώτο μήνα του δ΄ τριμήνου, ενώ με ανάλογο ποσοστό αυξήθηκε και το ατομικό εισόδημα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου.

Εν συνεχεία αναμένονται σημαντικά στοιχεία και για την αγορά ακινήτων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η τιμή του πετρελαίου, που εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα καθώς αναμένεται η κρίσιμη σύνοδος του OPEC.

Οι τιμές βουλιάζουν στα χαμηλότερα επίπεδα 4 ετών, έχοντας εμφανίσει απώλειες 30% από τις αρχές του καλοκαιριού, καθώς οι αναλυτές δεν προβλέπουν να υπάρξει κάποια συμφωνία στην σύνοδο που θα βάλει «πάτο» στην πτώση.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της Deere & Co. που ανακοίνωσε αποτελέσματα οικονομικού α τριμήνου, η Hewlett-Packard που υποχωρεί 1,7% λόγω επίσης αποτελεσμάτων και η Hertz Global Holdings που κερδίζει 3% κατόπιν της αύξησης του μεριδίου του Carl Icahn στην επιχείρηση.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σταθεροποιούνται στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών, με τον γερμανικό δείκτη DAX να ενισχύεται επί 10η συνεχόμενη συνεδρίαση.

Αρνητικό παραμένει το πρόσημο στην αγορά χρυσού, με το συμβόλαιο του πολυτίμου μετάλλου στα 1.198 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v