Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Νηνεμία» στην Wall Street μετά το ΑΕΠ

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι μετοχές στην Wall Street, μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο. Άνοδος πάνω από 2% για το αργό, που οδεύει για τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη στην εξαετία. Ενισχύεται ο χρυσός. Διολισθαίνει στο 1,11 το ευρώ. Βουτιά 15% για την J.C. Penney.

Ηπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες στην Wall Street μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικάνικη οικονομία αναπτύχθηκε με 2,2% το τέταρτο τρίμηνο. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,01% στις 18.209 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,04% χαμηλότερα στις 4.986 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,01% στις 2.111 μονάδες.

«Το νούμερο του ΑΕΠ είναι παρόμοιο με ότι ανακοινώθηκε αυτήν την εβδομάδα, από την στιγμή που δεν είναι κάτι αρνητικό, η αγορά δεν πρόκειται να υποχωρήσει σημαντικά» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,117.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 2,3% στα 49,2 δολάρια το βαρέλι και οδεύει για τα μεγαλύτερα μηνιαία κέρδη την τελευταία εξαετία. Την Πέμπτη είχε καταγράψει βουτιά πάνω από 5%, υποχωρώντας σε χαμηλό ένα μήνα.

Άνοδο 0,5% σημειώνει η τιμή του χρυσού στα 1.216 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της J.C. Penney βουτάει 15%. Η αλυσίδα λιανικής ανακοίνωσε απογοητευτικά ετήσια αποτελέσματα και ζημίες για το τρίμηνο των διακοπών.

Κέρδη 2,8% καταγράφει η μετοχή της Gap. Η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής ρούχων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πτώση 3,7% σημειώνει η μετοχή της Crocs. Oι πωλήσεις τριμήνου ήταν μικρότερες των προβλέψεων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v