Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ο S&P 500

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην Wall Street με τους επενδυτές να είναι επικεντρωμένοι στα εταιρικά αποτελέσματα. Πάνω από το ρεκόρ που σημείωσε τον Απρίλιο ο S&P 500. Ενισχύεται το δολάριο. Άνοδος 1% για τον χρυσό.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά με τον S&P 500 να ξεπερνάει το κλείσιμο ρεκόρ που σημείωσε στις 24 Απριλίου. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,46% στις 18.107 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,55% υψηλότερα στις 5.033 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,46% στις 2.118 μονάδες.

«Χωρίς αρνητικές ειδήσεις από το εξωτερικό, βλέπουμε να συνεχίζεται η θετική αντίδραση των τιμών από το απόγευμα της Παρασκευής» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. «Aκόμα έχουμε γεμάτο πρόγραμμα από εταιρικά αποτελέσματα για όλη την εβδομάδα, με αρκετές μεγάλες εταιρείες να κάνουν ανακοινώσεις, κάτι που θα βρεθεί στο επίκεντρο τις επόμενες ημέρες» πρόσθεσε.

Από το μέτωπο των μάκρο, οι παραγγελίες για εργοστασιακά προϊόντα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 2,1% τον Μάρτιο, για πέμπτο διαδοχικό μήνα.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι παραγγελίες θα αυξηθούν κατά 2,4%, μετά την αναθεωρημένη άνοδο 0,1% τον περασμένο μήνα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος έναντι του ευρώ διαμορφώνεται στα 1,118 δολάρια από 1,22. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει ως και τα 1,12 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,46% στα 58,90 δολάρια το βαρέλι. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης είχε βρεθεί στα 59,75 δολάρια το βαρέλι.

Άνοδο 1,40% καταγράφει ο χρυσός στα 1.191 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της McDonald’s υποχωρεί 1,3%. Ο CEO της εταιρείας Steve Easterbook ανέφερε πως θα παρουσιάσει σήμερα σχέδιο αναμόρφωσης της εταιρείας.

Άλμα 6,5% σημειώνει η μετοχή της AMC Networks, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ανοδο 1,4% σημειώνει η μετοχή της Comcast. 

Ράλι 7% για την μετοχή της Cognizant Technology Solutions.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v