Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall μετά το ελληνικό δημοψήφισμα

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα και την ενίσχυση των σεναρίων για Grexit. Βουτιά 4% για το αργό πετρέλαιο. Οριακή άνοδο για το χρυσό. Στο 1,10 διολισθαίνει το ευρώ. Απώλειες για τραπεζικές μετοχές. Υποχωρούν 1% οι JP Morgan, Citi και BofA.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι αυξάνονται οι πιθανότητες για ένα Grexit μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,64% ή 118 μονάδες στις 17.611 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 0,64% στις 4.976 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,62% στις 2.064 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα οι αμερικάνικες μετοχές σημείωσαν την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τριών μηνών. Ο S&P υποχώρησε 1,2%. Την προηγούμενη Δευτέρα ο δείκτης κατέγραψε την μεγαλύτερη βουτιά του έτους.

«Μετά την ξεκάθαρη νίκη του “όχι” στο χθεσινό ελληνικό δημοψήφισμα, το Grexit φαίνεται πλέον πιο πιθανό» δήλωσαν αναλυτές στο CNBC. «Κλειδί θα αποδειχθεί η απάντηση των φορέων άσκησης πολιτικής τις επόμενες 48 ώρες» πρόσθεσαν.

Η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί πάνω από 3% μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τα έκτακτα μέτρα των κινεζικών αρχών για στήριξη των μετοχών, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την ζήτηση σε μια περίοδο παγκόσμιας υπερπροσφοράς.

Στην Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού υποχωρεί 4,3% στα 54,45 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου Βrent διολισθαίνει 2 δολάρια, στα 58,28 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του χρυσού ενισχύεται οριακά 0,04% στα 1.164 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,10.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της Bank of America διολισθαίνει 1,2%, της Citigroup 1,1% και της JP Morgan 1%.

Άνοδο 2,1% σημειώνει η μετοχή της Humana. H Αetna συμφώνησε την Παρασκευή να εξαγοράσει την ασφαλιστική έναντι 35 δισ. δολάρια.

Πτώση 8% καταγράφει το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v