Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Πτώση καταγράφει η αμερικανική αγορά με τα αποτελέσματα των εισηγμένων να παραμένουν στο επίκεντρο της προσοχής. Αντιστέκεται ανοδικά ο Nasdaq. Απώλειες για τις μετοχές των Exxon Mobil, Chevron. Ενισχύεται το ευρώ. Νέα πτώση για την τιμή του πετρελαίου.

Απώλειες σημειώνει η Wall Street με τα αποτελέσματα των εισηγμένων να παραμένουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,27% στις 17.698 μονάδες, ο S&P απώλειες 0,12% στις 2.106 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται υψηλότερα 0,08% στις 5.133 μονάδες.

Ωστόσο τόσο σε εβδομαδιαίο όσο και σε μηνιαίο επίπεδο η Wall Street αναμένεται να καταγράψει κέρδη.

Σήμερα μπορεί να καταγραφεί αυξημένη μεταβλητότητα καθώς είναι η τελευταία συνεδρίαση του μήνα και ενδεχομένως να υπάρξουν αυξημένες ροές, εξηγούν αναλυτές της αγοράς.

Μικρή πτώση σημειώνει η μετοχή της Exxon Mobil αφού η πτώση των πετρελαϊκών τιμών προκάλεσε σημαντικές πιέσεις στα κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού το β΄ τρίμηνο.

Στο κόκκινο και η μετοχή της Chevron με τα κέρδη της εταιρίας να πιέζονται από την υποχώρηση των τιμών του μαύρου χρυσού αλλά και έκτακτες προβλέψεις.

Αντίθετα άνοδο καταγράφει η United Parcel που ανακοίνωσε την εξαγορά εταιρίας logistics για 1,8 δισ. δολάρια. Σε θετικό έδαφος και η Royal Carribean που αναμένεται να καταγράψει κέρδη της τάξεως των 73 σεντς ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο, έναντι 66 σεντς την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Από τα μακροοικονομικά στοιχεία, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε από το υψηλό πέντε μηνών στις 93,1 μονάδες έναντι 96,1 τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ απώλειες καταγράφει το πετρέλαιο με την τιμή του να κινείται στα 48,33 δολάρια ανά βαρέλι.

Ήπια άνοδος για το χρυσό που διαμορφώνεται στα 1091 δολάρια ανά ουγκιά. Κέρδη καταγράφει το ευρώ συγκριτικά με το δολάριο με την ισοτιμία τους να κινείται στα επίπεδα του 1,11.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v