Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο η Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Μεγάλη πτώση σημειώνουν στο ξεκίνημα οι δείκτες στη Wall Street, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα στοιχεία για την ανεργία. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί ο χρυσός. Απώλειες 1% για το αργό πετρέλαιο. Νέα πτώση για Netflix.

Διευρύνουν τις απώλειες οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα στοιχεία για την αγορά εργασίας και στις  κινήσεις της Fed για τα επιτόκια. 

O Dow Jones διολισθαίνει 1,82% ή 298 μονάδες στις 16.077 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,19% χαμηλότερα στις 4.677 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 1,65% στις 1.919 μονάδες. 

Στο 5,1% μειώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2008.

Ωστόσο, η δημιουργία θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε στο επίπεδο των 173.000 από 245.000 τον Ιούλιο και κάτω από τις 200.000 που θεωρείται από πολλούς αναλυτές ως ένας δείκτης που ενδέχεται να χρησιμοποιήσει η κεντρική τράπεζα όταν εξετάσει μια αύξηση των επιτοκίων.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που η αγορά αναμένει μια συνάντηση της Fed και πραγματικά δεν έχει ιδέα τι πρόκειται να γίνει», δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg. «Aυτή τη στιγμή βλέπουμε τη συνολική αβεβαιότητα», πρόσθεσε. 

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 0,41% στα 46,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,67% στα 1.117 δολάρια ανά ουγκιά. To αμερικανικό νόμισμα κατέγραφε πτώση 0,3% έναντι του ευρώ πριν από τη δημοσίευση της έκθεσης για την ανεργία. 

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 2,14%

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή του Netflix υποχωρεί 2%, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες περίπου 16%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v