Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά deals οδηγούν υψηλότερα τη Wall Street

Κέρδη σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, εν μέσω έντονης δραστηριότητας στο μέτωπο των εξαγορών και συγχωνεύσεων. Υποχωρεί πάνω από 1% το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις, εν μέσω καταιγισμού από συμφωνίες για εξαγορές και συγχωνεύσεις και ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα της Apple. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,3% μονάδες στις 18.190 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 5.294 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 2.153 μονάδες.

Η AT&T ανακοίνωσε την Κυριακή ότι συμφώνησε να αγοράσει την Time Warner προς 85,4 δισ. δολάρια, σε ένα deal που, αν εγκριθεί από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, θα είναι το μεγαλύτερο παγκοσμίως φέτος.

Η συμφωνία θα δώσει στην AT&T τον έλεγχο των καλωδιακών τηλεοπτικών καναλιών HBO και CNN, του κινηματογραφικού στούντιο της Warner Bros, αλλά και άλλα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία από τον κλάδο των media.

Eν τω μεταξύ, η κινεζική China Oceanwide Holdings συμφώνησε να εξαγοράσει την Genworth Financial έναντι 2,7 δισ. δολάρια, ενώ η TD Ameritrade θα εξαγοράσει τη Scottrade Financial Services έναντι 4 δισ. δολαρίων. 

O αξιωματούχος της Fed, James Bullard, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι μια αύξηση των επιτοκιών είναι επαρκής στην παρούσα χρονική περίοδο, τονίζοντας πως τα χαμηλά επιτόκια θα είναι η κυρίαρχη τάση τα επόμενα χρόνια. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης οικονομικής δραστηριότητας Chicago Fed ενισχύθηκε στη -0,14 μονάδά τον Σεπτέμβριο από -0,72 τον Αύγουστο.

Αναπάντεχη άνοδο κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευση η Markit. Ο δείκτης μεταποίησης PMI της Markit ενισχύθηκε στις 53,2 μονάδες τον Οκτώβριο από τις 51,5 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας και του γεν.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,9% στα 50,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,3% στα 1.271 δολάρια ανά ουγγιά.

Στο ταμπλό, άνοδο 2,2% σημειώνει η μετοχή της Boeing, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v