Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Πτώση σημειώνουν οι δείκτες στη Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Υποχωρεί το αργό. Αλμα 12% για Unilever, μετά την ανακοίνωση για πρόταση εξαγοράς από την Kraft Heinz.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τους S&P 500 και Nasdaq να υποχωρούν από τα επίπεδα-ρεκόρ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη νίκη της Λεπέν στη Γαλλία.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 20.561 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,15% χαμηλότερα στις 5.806 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,25% στις 2.341 μονάδες.

«Όταν κοιτάζει κανείς τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία, είναι σχετικά καλά. Το μεγάλο ερώτημα στον ορίζοντα είναι η Μαρίν Λεπέν. Αν κερδίσει, θα έχουμε εκλογές», υποστηρίζει αναλυτής στο Μarketwatch.

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, η Μαρίν Λεπέν μειώνει τη διαφορά από τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, στο 60% έναντι 40%.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις μετοχές των Kraft Heinz και Unilever, μετά την ανακοίνωση πως βρίσκονται σε συνομιλίες για πιθανή εξαγορά.

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από εταιρείας όπως το σαπούνι Dove και το παγωτό Ben & Jerry ανακοίνωσε πως η προσφορά των 50 δολαρίων ανά μετοχή από την Kraft Heinz «υποτιμά σημαντικά την Unilever».

Η μετοχή της πρώτης ενισχύεται 7% και της δεύτερης 12,4%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 0,62% στα 53,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,04% στα 1.241 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται τρεις μονάδες χαμηλότερα, στα 2,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v