Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street μετά το ράλι

«Νηνεμία» επικρατεί στη Wall Street, με τους δείκτες να καταγράφουν οριακές κινήσεις. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Άνοδος για αργό και χρυσό. Στο 2,53% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 στη Γερμανία.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 20.947 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,02% χαμηλότερα στις 5.899 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,03% στις 2.382 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,5% τον Φεβρουάριο. Ήταν ο έκτος διαδοχικός μήνας αύξησης της μεταποιητικής παραγωγής στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, παρά την αύξηση της μεταποιητικής παραγωγής, η συνολική βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη, εξαιτίας της «βουτιάς» 5,7% στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν αυξήθηκε το Μάρτιο στις 97,6 μονάδες από 96,3 το Φεβρουάριο.

Η έρευνα του Μαρτίου δείχνει πως οι Ρεπουμπλικάνοι συνεχίζουν να είναι αισιόδοξοι. Ένας δείκτης που εξετάζει τι αναμένουν τους επόμενους έξι μήνες σκαρφάλωσε στις 122,4 μονάδες, ένα επίπεδο που δείχνει «μια νέα εποχή εύρωστης οικονομικής ανάπτυξης».

Στον αντίποδα, ο δείκτης των προσδοκιών για τους Δημοκράτες βούτηξε στο 55,3, ένα νούμερα που δείχνει ότι «επίκειται μια βαθιά ύφεση».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,55% στα 49,01 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,2% υψηλότερα, στα 1.229 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,074 δολάριο/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,53%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v