Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή άνοδος στη Wall με τους S&P και Nasdaq σε νέα υψηλά

Οριακή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Σε χαμηλό έξι μηνών το δολάριο. Κέρδη για αργό και χρυσό. Ενισχύεται 0,5% η μετοχή της Ford, μετά την είδηση για περικοπές προσωπικού.

Mικρή άνοδος στη Wall με τους S&P και Nasdaq σε νέα υψηλά

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις ενάρξεις κατοικιών, με τους S&P 500 και Nasdaq να συνεχίζουν σε επίπεδα-ρεκόρ.

O Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 21.007 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,1% στις 2.404 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,09% υψηλότερα στις 6.157 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο «βουτάει» 0,8% έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, ενώ διολισθαίνει και έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα επέστρεψε πάνω από το επίπεδο του 1,1 δολαρίου/ευρώ. 

Το δολάριο δέχεται ισχυρές διορθωτικές πιέσεις μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα απόρρητες πληροφορίες σε συνάντηση με Ρώσους αξιωματούχους.

Ο δείκτης δολαρίου ICE Dollar Index διολισθαίνει 0,4% στις 98,515 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 10 Νεομβρίου.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 1% τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2014.

Η μέτρηση ήταν αρκετά υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών, oι οποίοι ανέμεναν άνοδο 0,4%.

Εν τω μεταξύ, οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν 2,6% τον Απρίλιο, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,17 εκατ. Τον Μάρτιο είχαν πραγματοποιήσει «βουτιά» 6,8%.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι ενάρξεις κατοικιών θα ανέλθουν στο επίπεδο του 1,26 εκατ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,63% στα 49,16 δολάρια, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,34% στα 1.234 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται σταθεροποιητικά στο 2,34%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Ford ενισχύεται 0,5% στα 11 δολάρια, μετά την είδηση πως η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μειώσει το 10% του προσωπικού της στη Βόρεια Αμερική και την Ασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v