Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ ο Nasdaq-Οριακή πτώση για τον Dow Jones

Νέα ιστορικά υψηλά έπιασε ο τεχνολογικός δείκτης για δεύτερη διαδοχική μέρα. Πτώση μόλις δύο μονάδων για τον Dow Jones. Σε χαμηλό έξι μηνών το δολάριο έναντι του ευρώ. Πέμπτη μέρα ανόδου για τον χρυσό.

Επιμένει στα ρεκόρ ο Nasdaq-Οριακή πτώση για τον Dow Jones

Σταθεροποιητικά κινήθηκε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα μακροοικονομικά στοιχεία και στα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1% τον Απρίλιο σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2014. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση μόλις 0,4%.

Στον αντίποδα, ο ρυθμός κατασκευής νέων κατοικιών υποχώρησε τον Απρίλιο για δεύτερο διαδοχικό μήνα, τούτη τη φορά κατά 2,6% έναντι 6,8% τον Μάρτιο. Αντίστοιχα οι οικοδομικές άδειες σημείωσαν πτώση 2,5%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Home Depot (+0,8%) ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 2 δισ. δολάρια ή 1,67 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα αυξήθηκαν στα 23,9 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στο 1,61 δολ. ανά μετοχή και έσοδα στα 23,8 δισ.

Επιπλέον, αναστάτωση προκάλεσε στον Λευκό Οίκο δημοσίευμα της Ουάσινγκτον Ποστ ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε απόρρητες πληροφορίες στον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ. Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται η εφημερίδα, η πληροφορία ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και έθετε σε κίνδυνο τις σχέσεις των ΗΠΑ με σύμμαχο χώρα. Αργότερα, ο Τραμπ, παραδεχόμενος την πράξη του, χαρακτήρισε δικαίωμα του την διαρροή απόρρητων πληροφοριών στη Ρωσία.

Στο μεταξύ, χαμηλότερα κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου παρά τον θετικό αντίχτυπο από τη χθεσινή κοινή θέση Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας υπέρ της επέκτασης της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής αργού έως τον Μάρτιο του 2018 αντί για το τέλος του 2017. Ο μαύρος χρυσός WTI υποχώρησε 0,4% στα 49 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,01% ή 2 μονάδων στις 20.979, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,07% στις 2.400 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,33% στις 6.169 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (+1,8%) και IBM (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth Group (-2,1%) και Nike (-1,9%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών έναντι του ευρώ «βουλιάζοντας» 1,1% στο 1,1095 δολ. από 1,0975 την προηγούμενη μέρα.

Επιπλέον, στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο για πέμπτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,2% στα 1.230 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» δύο μονάδες βάσης στο 2,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v