Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με νέα ρεκόρ στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον S&P να σημειώνει νέο υψηλό. Κέρδη για τον χρυσό και το αργό. Απώλειες πάνω από 1% για Goldman Sachs και JP Morgan. Διολισθαίνει το δολάριο.

Ανοδος με νέα ρεκόρ στη Wall Street

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών και τη «βροχή» από στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 21.561 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,29% υψηλότερα στις 6.293 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,29% στις 2.453,82 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η JP Morgan ανακοίνωσε αύξηση κερδών το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς η άνοδος του δανεισμού αντιστάθμισε τα πιο αδύναμα αποτελέσματα στις συναλλαγές ομολόγων και μετοχών.

Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ με βάση το ενεργητικό ανακοίνωσε κέρδη 7,03 δισ. δολάρια ή 1,82 δολάριο ανά μετοχή. Την αντίστοιχη περίοδο του 2016 τα κέρδη είχαν ανέλθει στα 6,2 δισ. δολάρια ή 1,55 δολάριο ανά μετοχή.

Καθαρά κέρδη 3,9 δισ. δολάρια ή 1,28 δολάριο ανά μετοχή ανακοίνωσε το δεύτερο τρίμηνο η Citigroup, από 4 δισ. δολάρια ή 1,24 δολάριο ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

Τα έσοδα ανήλθαν στα 17,9 δισ. δολάρια από 17,5 δισ. δολάρια. Η αμερικανική τράπεζα ανέφερε πως τα έσοδα από συναλλαγές ομολόγων υποχώρησαν 6% και από συναλλαγές μετοχών 11%. Τα έσοδα από δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής ενισχύθηκαν 22%, ενώ άνοδο 6% κατέγραψαν τα έσοδα από τη λιανική τραπεζική.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούνιο, μετά από πτώση 0,1% τον Μάιο.

Η μέτρηση για τον πληθωρισμό του Ιουνίου μπορεί να προβληματίσει τους αξιωματούχους της Fed, η πλειονότητα των οποίων έχει ταχθεί υπέρ μιας σταδιακής αύξησης των επιτοκίων, με την αιτιολογία ότι η αδυναμία στον πληθωρισμό είναι προσωρινή.

Οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν πτώση 0,2% τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας τη δεύτερη συνεχόμενη υποχώρηση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση της φετινής χρονιάς, ενημέρωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,7% στα 46,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,07% υψηλότερα στα 1.230 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1446 δολαρίου/ευρώ. 

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί στο 2,29% από 2,35% προηγουμένως. 

Στο ταμπλό, απώλειες καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές. Η μετοχή της JP Morgan υποχωρεί 1,93% στα 91 δολάρια, ενώ η Goldman Sachs διολισθαίνει 1,3% στα 220 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v