Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street με τον S&P σε νέα επίπεδα-ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τον S&P 500 να σκαρφαλώνει σε νέα επίπεδα-ρεκόρ. Διολισθαίνει το δολάριο. Ράλι για τα treasuries. Κέρδη 2% για το αργό. Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα των εισηγμένων.

Aνοδος στη Wall Street με τον S&P σε νέα επίπεδα-ρεκόρ

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία που έδειξαν άλμα των λιανικών πωλήσεων και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα των τραπεζών. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,12% στις 22.868 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,22% στις 6.605 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,1% υψηλότερα, στις 2.553 μονάδες. 

H Bank of America ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών της στο τρίτο τρίμηνο κατά 15%, με την άνοδο να αποδίδεται στη συγκράτηση κόστους και το όφελος από τα υψηλότερα επιτόκια.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 5,12 δισ. δολάρια το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου από 4,45 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Πτώση 18% στα καθαρά κέρδη το τρίμηνο ανακοίνωσε η Wells Fargo, εξαιτίας των έκτακτων νομικών δαπανών.

Η τράπεζα με έδρα το Σαν Φρανσίσκο εμφάνισε κέρδη 4,6 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο ή 84 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα από τα 5,64 δισ. δολάρια ή 1,03 δολάριο ανά μετοχή, που είχε καταγράψει την αντίστοιχη περίοδο.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε κατά 0,5% τον περασμένο μήνα, μετά από άνοδο 0,4% τον Αύγουστο. Η άνοδος του Σεπτεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο και ανέβασε τον ετήσιο πληθωρισμό στο 2,2% από 1,9% τον Αύγουστο.

Ωστόσο, ο λεγόμενος δομικός δείκτης κινήθηκε 0,2% υψηλότερα, ενώ σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 1,7%.

Τους τελευταίους πέντε διαδοχικούς μήνες, η ετήσια μεταβολή του δομικού δείκτη παραμένει σταθερή στο επίπεδο αυτό.

Σε υψηλό 13 ετών σκαρφάλωσε τον Οκτώβριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις πραγματοποίησαν άλμα 1,6% το Σεπτέμβριο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 51,61 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,4% στα 1.302 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1867 δολαρίου/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου βουτάει τέσσερις μονάδες βάσης, στο 2,28%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v