Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το ανοδικό σερί για τον Dow Jones

Απέφυγε τα χειρότερα η Wall Street καθώς περιορίστηκαν οι απώλειες προς το τέλος της συνεδρίασης. Πτώση για τον Dow Jones μετά από επτά ανοδικές συνεδριάσεις. Στο επίκεντρο η φορολογική μεταρρύθμιση.

Τερμάτισε το ανοδικό σερί για τον Dow Jones

Η πρόταση της Γερουσίας να μειωθεί το εταιρικό επιτόκιο στο 20% το 2019, οδήγησε σε απώλειες τη Wall Street.

Υπενθυμίζεται ότι επιδίωξη του Ντόναλντ Τραμπ ήταν η φορολογική μεταρρύθμιση να εφαρμοστεί άμεσα, πριν το τέλος του 2017 προκειμένου να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, ο αναλυτής της FXTM, Lukman Otunuga προειδοποιούσε: «Με τις ανησυχίες να εντείνονται εξαιτίας της πιθανής καθυστέρησης της φορολογικής μεταρρύθμισης, οι “αρκούδες” θα μπορούσαν να κάνουν μια απρόσκλητη εμφάνιση στη χρηματιστηριακή αγορά».

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Office Depot καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 19 σεντς και οι πωλήσεις στα 2,62 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη 13 σεντς ανά μετοχή και πωλήσεις 2,61 δισ.

Αναφορικά με την απασχόληση, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 10.000 στις 239.000 αιτήσεις.

Στο μεταξύ η αξιωματούχος της Fed, Loretta Mester υποστήριξε ότι η καλύτερη επιλογή για την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ είναι να συνεχίζει την πολιτική της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων.

Επιπλέον, ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει την 12ήμερη περιοδεία του στην Ασία. Από την Κίνα, το τρίτο σταθμό της περιοδείας του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στο εμπορικό έλλειμμα Κίνας –ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι θα εργαστεί για την επίλυση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

Παράλληλα ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά το κάλεσμα του υπουργού Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας να επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν. «Θα θέλαμε να δούμε κυρώσεις κατά του Ιράν για την στήριξη του στη τρομοκρατία και την παραβίαση του ψηφίσματος του ΟΗΕ για τους βαλλιστικούς πυραύλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Adel Al- Jubeir. Σήμερα ο μαύρος χρυσός (WTI) ενισχύθηκε 0,6% στα 57,17 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,43% ή 101 μονάδων στις 23.461, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,38% στις 2.584 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,58% στις 6.750 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο βιομηχανικός δείκτης είχε φτάσει να υποχωρεί ακόμα και 250 μονάδες.

Στον Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+1,8%) και Nike (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των McDonalds (-1,8%) και United Technologies (-1,6%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1643 δολ. από 1,1595 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.287 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v